Ana içeriğe atla

Sıkça Sorulan Sorular

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Sıkça Sorulan Sorular

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programı hangi puan türünde öğrenci alır?

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programına öğrenciler SAY (sayısal) puan türünde kabul edilmektedir. 

 

Programın eğitim dili nedir? 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda eğitim dili Türkçedir. Dolayısıyla programda yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

 

İlköğretim matematik öğretmenliği lisans eğitimi kaç yıldır?

 

İlköğretim matematik öğretmenliği lisans programı 4 yıldır. 

 

İlköğretim matematik öğretmenliği öğrencileri hangi çift ana dal programlarına başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? 

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda öğrenim gören öğrenciler Eğitim Fakültesi’nde yer alan Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü ve Fen Bilimleri Eğitimi Anabilim Dalı’nda çift ana dal programlarına kayıt yaptırabilirler. Öğrencilerin Eğitim Fakültesi’nin programları arasında çift ana dal başvurusu yapabilmek için öğrenim görülen programda ANO (ağırlıklı not ortalaması)’nın en az 3.50 (4.0 üzerinden) olması gerekmektedir. Çift ana dal başvuru ve kayıt işlemleri için http://www.ogi.yildiz.edu.tr/media/files/1-%20C%C4%B1ft%20Anadal%20Basvuru%20ve%20%20Kay%C4%B1t%20Islemler%C4%B1%20(2020-2021)(4).pdfsitesini ziyaret edebilirsiniz. 

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programının istihdam olanakları nelerdir?

 

İlköğretim matematik öğretmenliği mezunları başta Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel ve devlet ortaokullarında öğretmen ve yönetici olarak çalışabilirler. Bununla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde (Ölçme ve Değerlendirme Merkezleri vb) ve ortaokul matematik öğretimine yönelik bilgisayar programları ve materyal hazırlayan kurumlarda alan uzmanı olarak veya üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak öğretim üyesi olarak çalışabilir.

 

Üniversitenin öğrencilerine sunduğu burs olanakları nelerdir? 

 

Öğrencilerimiz üniversitemizde yer alan burs bürosundaki duyuruları takip ederek online sistem üzerinden burs başvurusunda bulunabilirler. Ayrıntılı bilgi için http://www.bursburosu.yildiz.edu.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programındaki üniversite dışı hareketlilik olanakları nelerdir?

 

Programda öğrenim gören öğrencilerimiz başarılı olmaları durumunda belirlenen kontenjanlar kapsamında FARABİ değişim programı ile yurt içi üniversitelerde; ERASMUS programı ile Avrupa Birliği ülkelerinde anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde belli dönem/dönemlerde öğrenim görme olanakları vardır. Ayrıntılı bilgi için http://www.farabi.yildiz.edu.tr/ ve http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/ sitelerini ziyaret edebilirsiniz. 

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programındaki lisansüstü eğitim olanakları nelerdir?

 

Yeterli not ortalamasına ve ALES puanına sahip olan öğrenciler, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan İlköğretim matematik öğretmenliği yüksek lisans programına ve Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde bulunan Eğitim Bilimleri yüksek lisans ya da doktora programlarına başvuru yapabilirler. Ayrıca ilköğretim matematik öğretmenliği programı mezunu olma şartını içeren farklı programlara ait lisansüstü ilanlara da başvuruda bulunulabilir. 

 

Fakültenin bulunduğu kampüs, çevre, sosyal ve kültürel faaliyetler açısından ne tür imkânlar sunmaktadır?

 

İstanbul’un merkezi konumlarından birinde yer alan fakültemizin bulunduğu Davutpaşa Kampüsü’nde açık ve kapalı spor salonları, yüzme havuzu, kongre merkezi, orta bahçe ve tarihi taş kışla binasıyla beraber farklı sosyal alanlar mevcuttur. Ayrıca kampüste öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini planlamaları ve yürütmeleri için kulüpler vadisi de bulunmaktadır. Öğrenciler farklı kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler düzenleme ve katılma olanağına sahiptir.

 

İlköğretim matematik öğretmenliği programındaki bilimsel olanaklar nelerdir? 

Fakültemizde yer alan fizik, kimya, biyoloji, STEM,  ardunio, bilgisayar laboratuvarlarında ve seminer salonlarındaki derslerle ve etkinliklerle mesleki anlamda nitelikli ve donanımlı öğretmenler yetiştirmek hedeflenmektedir. Ayrıca TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ve lisans öğrencilerinin başvuru yapabileceği 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na da çağrı dönemlerinde başvurarak bilimsel araştırma yürütme ve hibe destek alma imkânı da mevcuttur.

 

Kampüste sağlık hizmetlerinden faydalanabilir miyim?

 

Mediko- Sosyal Sağlık birimlerinden öğrencilerimizin sağlık hizmetlerinin görülmesi amacıyla, çeşitli branşlardan uzman hekimleri ve biyokimya laboratuvarları mevcuttur.

 

Ders seçimi, kayıt dönemleri, devamsızlık durumu, vize, final haftaları gibi önemli tarihlerle ilgili nasıl bilgi alabilirim?

http://www.mfe.yildiz.edu.tr/ ve http://www.mfe.yildiz.edu.tr/matematik/ sitelerindeki duyuruları takip edebilir ve öğrenci işleri daire başkanlığının yönetmelikler ve yönergeler sayfasından (http://www.ogi.yildiz.edu.tr/ogi/6/Y%C3%B6netmelikler-ve-Y%C3%B6nergeler/36) mevzuatla ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.