2016-2017 bahar dönemi yüksek lisans başvuruları

İlköğretim Matematik Eğitimi A.B.D. 2016-2017 Bahar Dönemi için tezli yüksek lisans programı açılmıştır. Başvurular 26 Aralık- 11 Ocak tarihleri arasında e- başvuru sistemi üzerinden yapılacaktır. e- başvuru sistemine ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru için istenen belgeler;

Lisans diplomasının aslı

Öğrenci Transkriptinin aslı

ALES sayısal puan türünden en az 55 almış olmak

YDS'den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS'ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50'ye denk gelen bir puan almış olmak (YILDIZ-SEM yabancı dil yeterlik sınavından 60 ve üstü puan alan adaylar, bu program için yabancı dil yeterlik koşulunu sağlamış olurlar. YILDIZ-SEM tarafından verilecek sınav sonuç belgesinin başvuru sırasında teslim edilmesi gerekmektedir. )

Başvurusu kabul edilen adayların belirtilen gün ve saatte giriş sınavına katılmaları gerekmektedir. Programa girmeye hak kazanan öğrencilerimizin istenen belgelerin asıllarını kayıt sırasında teslim etmeleri gerekir.

Gerekli tüm bilgiler ve sorularınız için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

LİNK