Ana içeriğe atla

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Programları

Öncelikle 2019-2020 eğitim öğretim yılında hepinize başarılar dileriz. 

 

Ders seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar ile birlikte ders programları aşağıda yer almaktadır.

 

Bu yıl 1.sınıflar ve 2. sınıflar için yeni müfredat uygulanacağından yeni müfredata uygun olarak sadece 1. sınıf ve 2. sınıf derslerinin yer aldığı program için tıklayınız. Bu öğrencilerimizin kesinlikle eski müfredata ait derslerden seçim yapmamaları rica olunur. Aynı şekilde 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerimizin üstten ders almaları söz konusu değildir. Kayıtlı bulundukları bölümün 1.sınıf zorunlu dersleri (güz ve bahar yarıyıllarında) bilgi işlem daire başkanlığınca öğrencinin usıs otomasyon sistemine otomatik olarak eklenecektir. Detaylı bilgi için öğrenci işleri daire başkanlığı web sayfasında yapılan duyuruları takip ediniz.

 

Eski müfredata ait açılan derslerden kalan öğrenciler ile 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerinin ders seçimlerini eski müfredattan yapmaları gerekmektedir. Bu öğrencilerimizin yeni müfredata ait derslerden kesinlikle seçim yapamaları rica olunur. Eski müfredata ait derslerin yer aldığı program için tıklayınız.

 

YTÜ ders kayıt ve seçim işlemi esasları’na göre, öğrenciler, öncelikle bulundukları sınıfın alt sınıflarındaki alıp başarısız oldukları ve daha önce hiç almadıkları dersleri almak zorundalardır.

 

Bu sebeple; bu dönem 3. ve 4. sınıfta olup alt sınıftan dersi olanlar,

  • Bu dönem açılmış ise söz konusu dersi almalıdır.
  • Bu dönem açılmış ama çakışma dolayısı ile alamıyorsa veya ders hiç açılmamış ise bu dönem açılan 2018 programındaki eşdeğer dersi alabilir. Eşdeğer dersler aşağıda verilmiştir. Bu durumda, fr-1434-eğitim fakültesi lisans ders intibak formu.docx doldurulup bölüm başkanlığı’na teslim edilmelidir. Çakışmadan dolayı eşdeğer dersi alacak öğrencilerin, bu form ile birlikte çakışma olduğunu gösteren ders programlarını da eklemeleri gerekmektedir. Dönem sonunda, öğrencilerin eşdeğer dersten aldıkları not öğrenci işleri tarafından alttan olan derse işlenecektir. Bu formların teslimi için son gün 27 eylül 2019 olup bu tarihinden sonra kesinlikle ders kaydı yapılmayacaktır.
  • İlköğretim matematik öğretmenliği için eşdeğer ders tablosuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Eğitim Bilimleri 1. Sınıf eşdeğer ders tablosuna ulaşmak için tıklayınız.
  • Eğitim Bilimleri 2. 3. ve 4. Sınıf eşdeğer ders tablosuna ulaşmak için tıklayınız.

 

BTO 1811 kodlu eski müfredata ait bilgisayar 1 dersi çarşamba günü saat 09:00-12:50 arasındadır.
EGT 1011 kodlu eski müfredata ait eğitim bilimine giriş dersi çarşamba günü 13:00-16:00 arasındadır.

 

2. sınıf öğrencilerimiz için seçmeli 1-1 ders grubundan açılan EGT 2080 eğitimde program geliştirme (gr.2) dersi açılmıştır. Programda da yer alan bu dersi seçmeleri gerekmektedir. Seçmeli 2-1 ders grubundan (genel kültür) açılan derslere ait listeye ulaşmak için tıklayınız. Seçmeli 2-1 derslerinde 1 adet seçim yapmanız gerekmektedir. Bu dersler programda yer aldığı gibi perşembe 09:00-10:50 saatleri arasında yapılacaktır. Ayrıca bu dersler için kontenjan artırımı olmayacaktır. 

 

Tüm sınıfların yer aldığı program için tıklayınız. (Güncellenmiştir.)

 

EGT 4011 kodlu okul deneyimi dersi için ayrı ayrı öğrenci listeleri düzenlenmiştir. Sadece bu listelerde ismi bulunan öğrencilerimizin isimlerinin bulunduğu gruplara göre bu dersi seçmeleri gerekmektedir. Okul deneyimi ders grupları şu şekildedir:

Prof. Dr. Hasan ÜNAL: Gr. 9 Öğrenci listesi için tıklayınız.

Doç. Dr. Elif BAHADIR: Gr. 10 Öğrenci listesi için tıklayınız.

Bahar UYAR DÜLDÜL: Gr. 11 Öğrenci listesi için tıklayınız.

Dr. Öğr. Üyesi Zehra T. ŞENER: Gr. 12 Öğrenci listesi için tıklayınız.

 

Okul deneyimi teorik dersi cuma saat 08.00-09.00 arasında yapılacaktır. Gruplara göre derslikler şu şekildedir: Grup 9:A-101, Grup 10:A-102, Grup 11:A-201 ve Grup 12:C-Z01

 

Yüksek lisans ders programı için tıklayınız.

 

Yüksek lisans bilimsel hazırlık ders programı için tıklayınız.