Mevlana Değişim Programı Hk.

Değerli Öğrenciler,

Her yıl Şubat ayı içinde bir sonraki akademik yıla dair Mevlana Değişim Programı öğrenci ve öğretim elemanı başvuruları alınır. Başvuru dönemi senede bir defa açılır ve bir sonraki akademik yılın hem güz hem de bahar dönemi değişimlerini kapsar. Yani 2019-2020 akademik yılı için Mevlana Değişim Programı’na başvurmak isteyen bir öğrenci/öğretim elemanı, hareketlilik dönemi güz ya da bahar fark etmeksizin bu başvuru döneminde başvurusunu sunmak zorundadır. Aksi takdirde hiçbir şekilde hareketlilikten faydalanamaz.

Giden Öğrenci Başvuruları: 4 Şubat-22 Şubat 2019

Başvuru dönemi 4 Şubat-22 Şubat tarihleri arasında aktif olacaktır. Öğrencilerin başvurularını şahsen Mevlana Değişim Programı Birimi’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Öğrencileri için hazırlanan “Başvuru Rehberi”ni buradan inceleyebilirsiniz.

Mevlana Değişim Programı başvuru dönemi ile ilgili broşürü bu e-mailin ekinde iletilmiştir. Programın başvuru dönemi ile ilgili bölümünüzde gerekli bilgilendirmeyi yapmanızı bekliyoruz.

Gelen Öğretim Elemanı ve Öğrenci Başvuruları: 4 Şubat-28 Şubat 2019

Başvuru dönemi 4 Şubat-28 Şubat tarihleri arasında aktif olacaktır. Başvuru dönemi içinde başvuru sahibi tarafından bireysel olarak size iletilen başvuruları kabul etmemeniz, Mevlana Değişim Programı Birimine yönlendirmemeniz, başvuru sahibinden kendi kurumunun uluslararası ilişkiler ofisi ile iletişime geçmesini istemeniz gerekmektedir. Başvuruların karşı kurum uluslararası ilişkiler ofisi tarafından fkraca@yildiz.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Tüm başvurular partner kurumların uluslararası ilişkiler ofisi tarafından birimimize iletilecek, bu şekilde gözden kaçan herhangi bir başvurunun olması önlenecektir. Karşı kurum tarafından Mevlana Değişim Programı Birimine iletilmeyen bir başvuru kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

Giden Öğretim Elemanı:

2015-2016 akademik yılından itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir karara kadar, Mevlana Değişim Programı kapsamında giden öğretim elemanı hareketliliği durduruldu. Bu karar 2019-2020 akademik yılı için de geçerliğini korumaya devam etmektedir.

NOT: Giden öğrenci başvuru döneminin gelen öğrenci/ öğretim elemanı başvuru döneminden önce sonlanmasının sebebi, dil skoru olmayan öğrenciler için bir yabancı dil sınavı düzenlenecek olmasıdır.

Tüm bilgiler web-sitemizde güncel hali ile mevcuttur (protokoller, kontenjanlar, hibe/burs, vb.), incelemek için lütfen tıklayınız.

Hassasiyetiniz için peşinen teşekkür ederiz.